Top 20 cele mai aşteptate anime-uri ale sezonului de vară

Scris pe 22 Jun 2017 12:06, de Caciulacdlac
Sezonul de vară va începe în câteva zile şi, deşi nu este la fel de ofertant ca cel precedent, are câte ceva pentru toată lumea! Iată cele mai aşteptate serii ale sezonului, în ordinea crescătoare a popularităţii:

20. Made in Abyss

Studio: Kinema Citrus
Sursă: Web manga
Genuri: Sci-Fi, Aventură, Dramă, Fantastic
Data lansării: 7 iulie
Descriere: Un enorm sistem de peşteri, cunoscut drept Abis, este singurul loc neexplorat din lume. Nimeni nu ştie cât de adânc este acesta, găzduind creaturi ciudate şi plină de misterioase relicve antice al căror scop este necunoscut omului modern. Generaţii întregi, bravi aventurieri au fost ademeniţi de adâncurile Abisului. Pe parcursul timpului, aceia îndeajuns de curajoşi să exploreze periculoasă râpă au fost numiţi "Vânători ai Peşterilor".
În Oosu, un orăşel de la marginea Abisului, traiste o tânăra orfană numit Rico, ce visează să devină un vânător al peşterilor, la fel ca mama sa, şi să rezolve marele mister al râpei. Într-o zi, pe când explora întunecoasele adâncuri, dă peste un băieţel care se dovedeşte a fi un robot...

19. Knight's & Magic

Studio: 8bit
Sursă: Light novel
Genuri: Acţiune, Fantastic, Mecha, Şcoală
Data lansării: 2 iulie
Descriere: Un otaku iubitor de mecha este reîncarnat într-o altă lume, unde este numit Ernesti Echevarria, sau mai simplu, Eru. În această lume, există imense arme umanoide, numite Silhouette Knights. Visând să piloteze aceşti roboţi, Eru şi prietenii săi, Archid Olter şi Adeltrud Olter, doresc să ajungă Knight Runners.

18. Isekai Shokudou

Studio: Silver Link.
Sursă: Light novel
Genuri: Mister, Comedie, Fantastic
Data lansării: 4 iulie
Descriere: La parterul unei clădiri cu o pancartă cu un câine, în cartierul comercial de lângă stradă de birouri, se află o cafeteria numită "Youshoku no Nekoya," care are desenată pe uşa o pisică. Este deschisă de cincizeci de ani şi de-a lungul acesotra a satisfăcut diverşi salariaţi din birourile din apropiere. Deşi este considerată o cafeteria cu o bucătărie vestică, aceasta dispune de o varietate de meniuri. Pentru oamenii acestei lumi, este o cafeteria de-a dreptul specială.
"Nekoya" deţine, totuşi, un secret. Cafeteria este închisă publicului în fiecare sâmbătă pentru a face loc unor oaspeţi speciali. Când clopoţelul sună, clienti din diferite locuri ale lumii şi de diverse rase apar pentru a cere mâncăruri mistoerioase şi apetisante. Acestea sunt de fapt aceleaşi bucate servite şi salariaţilor, dar aceşti oaspeţi le consideră mai exotice decât cele cu care sunt ei obişnuiţi. Deoarece cafeteria îşi propune să servească adevărate delicatese, aceasta este de multe ori numită "Isekai Shokudou" (Cafeteria dintr-o altă lume).

17. Dive!!

Studio: Zero-G
Sursă: Roman
Genuri: Comedie, Sport
Data lansării: 7 iulie
Descriere: Clubul de sărituri în apă Mizuki este pe cale să se închidă din cauza problemelor financiare. Noul antrenor al clubului convinge compania-mamă să îl ţină deschis, dar cu o condiţie: clubul să trimită unul dintre membrii acestuia la olimpiada de anul viitor, că parte a Echipei Olimpice a Japoniei.

16. Shoukoku no Altair

Studio: MAPPA
Sursă: Manga
Genuri: Aventură, Istoric, Dramă, Fantastic, Shounen
Data lansării: 8 iulie
Descriere: Tughril Mahmut este un tânăr paşă care serveşte Divanul Stratocraţiei Turceşti. Războiul bate la uşă în această ţară din cauza ameninţării unui imperiu agresiv. Divanul fiind împărţit între războinici şi pacifişti, Mahmut încearcă să păstreze pacea cu orice preţ. Pătrunzând din ce în ce mai mult în politica acestei lumi antice, noi inamici şi aliaţi ies la iveală. Cine va domina? Ce va face Mahmut dacă războiul se dovedeşte a fi inevitabil?

15. Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu e

Studio: Lerche
Sursă: Light novel
Genuri: Comedie, Romantic, Şcoală
Data lansării: 12 iulie
Descriere: Liceul Koudo Ikusei este una dintre cele mai prestigioase şcoli, cu facilităţi ultra-moderne, de unde aproape 100% dintre studenţi pleacă la universitate sau se angajează. Studenţii de acolo au posibilitatea să aibă orice frizură sau să-şi aducă orice bunuri personale pe care şi le doresc. Koudo Ikusei este un fel de şcoală-paradis, dar adevărul este că doar cei mai buni studenţi au parte de un tratament favorabil.
Ayanokouji Kiyotaka este o studentă în clasa D, acesta fiind locul unde şcoala îşi pune cei mai proşti studenţi pentru a-i ridiculiza. În timpul examenului pentu admitere, Kiyotaka a fost neatentă, astefel ajungând în clasa D. După ce se întâlneşte cu Horikita Suzune şi Kushida Kikyou, alţi doi studenţi din clasă, situaţia Kiyotakăi începe să se schimbe.

14. Jigoku Shoujo: Yoi no Togi

Studio: Studio Deen
Număr de episoade: 12
Sursă: Original
Genuri: Mister, Horror, Psihologic, Supranatural
Data lansării: 15 iulie
Descriere: Al patrulea sezon al seriei Jigoku Shoujo (Hell Girl), al cărui prim sezon este în curs de traducere pe Anime Kage.
Ați auzit de Jigoku Tsuushin (Corespondența Iadului)? Cei cu o ranchiună puternică pot accesa acest site misterios la miezul nopții, permițându-le să scrie numele oricărei persoane și s-o trimită în Iad. Ai Enma, Fata Iadului, nu va judeca dacă cel ales să fie trimis în Iad merită sau nu pedeapsa. Ea doar va îndeplini cererea. Nu se știu prea multe despre această fată, doar faptul că îndeplinește sarcinile cu ajutorul unor păpuși de paie și al însoțitorilor ei. Există totuși un preț pentru astfel de cerere. Cel care trimite o persoană în Iad, este condamnat la o viață de apoi tot în Iad.

13. Tsurezure Children

Studio: Studio Gokumi
Sursă: 4-koma manga
Genuri: Comedie, Romantic, Şcoală, Shounen
Data lansării: 4 iulie
Descriere: O serie care ilustrează diverse scenarii ale iubirii tinere. Acestea variază de la un băiat fără pic de încredere în el însuşi, care nici nu poate accepta faptul că fata visurilor lui l-a invitat la o întâlnire, până la o fată aproape psihotică ce îşi pune propriul sânge în ciocolata sa de casă pentru a-i cuceri inima unui băiat.

12. Jikan no Shihaisha

Studio: Project No.9
Sursă: Manga
Genuri: Supranatural, Shounen
Data lansării: 8 iulie
Descriere: Povestea se centeaza pe "Chronos Rulers", cei care se luptă cu demoni devoratori ai timpului, care apar când oamenii îşi doresc să poată da timpul înapoi. Chronos Rulers luptă într-o bătălie a manipulării timpului împotriva acestor demoni.

11. Isekai wa Smartphone to Tomo ni.

Studio: Production Reed
Sursă: Light novel
Genuri: Aventură, Harem, Comedie, Romantic, Fantastic
Data lansării: 11 iulie
Descriere: Personajul principal a murit în mod accidental, însă Dumnezeu îi da posibilitatea să fie înviat într-o lume fantastică, şi îi îndeplineşte şi o dorinţa. Acesta alege să-şi ia cu el telefonul inteligent în acea lume. Cu ajutorul smartphone-ului, îşi formează un harem şi trece prin întâmplări care de care mai amuzante.

10. Ballroom e Youkoso

Studio: Production I.G
Sursă: Manga
Genuri: Comedie, Sport, Drama, Romantic, Şcoală, Shounen
Data lansării: 9 iulie
Descriere: Un dansator profesionist pe nume Sengoku îl salvează pe Tatara, un student introvertit de clasa a şaptea, de la nişte delicvenţi care-l hărţuiau. Tatara ajunge până la urmă la studioul de dans a lui Sengoku unde o întâlneşte pe Shizuku Hanaoka, o colegă de şcoală pe care o idolatrizează în secret. Din acest moment definitoriu, Tatara intră în lumea dansului. Sengoku este un dansator internaţional cu o natură liberă şi dinamică, ce recunoaşte potenţialul lui Tatara şi începe să-l antreneze. Prin dans, Tatara se întâlneşte cu un alt coleg de şcoală, un dansator pe nume Kiyoharu. Cu ajutorul acestor noi prietenii, Tatara îşi dezvoltă o dorinţa de a progresa ca dansator şi de a fi acceptat de către colegii şi rivalii săi, cultivându-şi propriul său talent. Iar prin interacţiunea cu Tatara, celitalti membri dansatori sunt încurajaţi să ia măsuri pentru a-şi depăşi propriile provocări şi probleme.

9. Netsuzou TRap

Studio: Creators in Pack
Sursă: Manga
Genuri: Drama, Shoujo Ai
Data lansării: 5 iulie
Descriere: Două fete, prietene încă din copilărie, ambele cu iubiţii lor, descoperă că au sentimente romantice una faţă de cealaltă.

8. Gamers!

Studio: Pine Jam
Număr de episoade: 12
Sursă: Light novel
Genuri: Comedie, Romantic, Şcoală
Data lansării: 13 iulie
Descriere: O poveste despre mai mulţi studenţi cu acelaşi hobby: jocurile video. O comedie romantică plină de secvenţe non-stop de coemdie şi neînţelegeri.

7. Koi to Uso

Studio: LIDENFILMS
Sursă: Manga
Genuri: Dramă, Romantic, Şcoală
Data lansării: 4 iulie
Descriere: Minciunile sunt interzise şi iubirea este dublu interzisă. În viitorul apropiat, când tinerii din Japonia împlinesc şaisprezece ani, acestora li se atribuie câte un partener de căsătorie. Oamenii nu trebuie să mai treacă prin toate cele pentru a-şi găsi pe cineva şi toată lumea pare să accepte faptul că statul le va găsi un partener compatibil pentru a-i face fericiţi. Yukari Nejima are cincisprezece ani. El trăieşte într-un colţişor al ţării şi nu pare să înainteze în viaţă. El este submediocru atât din punct de vedere academic, cât şi din punct de vedere sportiv. Dar în interiorul său, ascunde o inima care arde cu pasiune! În această lume în care dragostea este interzisă, ce se va întâmplă cu el când se indragosteşte?

6. Kakegurui

Studio: MAPPA
Număr de episoade: 12
Sursă: Manga
Genuri: Mister, Psihologic, Drama, Şcoală, Shounen
Dată lansării: 12 iulie
Descriere: Academia Privată Hyakkaou. O instituţie pentru privilegiaţi cu un curriculum foarte ciudat. Vezi tu, când eşti printre fiii şi fiicele celor mai bogaţi dintre bogaţi, nu dibăcia atletică sau cunoştinţele generale te ţin în frunte. Este vorba de citirea oponentului, de arta strategiei. Ce altă cale ar fi mai bună pentru a-ţi arată aceste calităţi decât rigurosul curriculum al jocurilor de noroc? La Academia Privată Hyakkaou, câştigătorii trăiesc că nişte regi, iar pierzătorii sunt lăsaţi la o parte. Însă când Yumeko Jabami se înscrie la academie, e pe cale să-i înveţe pe copiii de acolo ce înseamnă cu adevărat un joc agresiv!

5. Hajimete no Gal

Studio: NAZ
Număr de episoade: 10
Sursă: Manga
Genuri: Comedie, Romantic, Ecchi, Şcoală, Shounen
Data lansării: 12 iulie
Descriere: Primăvara. "Anotimpul dragostei" a sosit şi se pare că găsitul unei prietene e mai greu decât Junichi îşi imagina. Pentru a ieşi din statu-quo, prietenii lui Junichi l-au forţat să-i mărturisească unei fete, Yame Yukana. Însă, lucrurile n-au mers întocmai cum credea el. O serie de "premiere" începe!

4. Katsugeki/Touken Ranbu

Studio: ufotable
Sursă: Joc de cărţi
Genuri: Acţiune, Fantastic
Data lansării: 2 iulie
Descriere: Este anul 1863, iar tumultoasa eră a samurailor se apropie de sfârşit, Japonia fiind împărţită în facţiuni pro-shogunate şi anti-shogunate. Soarta lumii este ameninţată de o armată de revizionişti trimişi din viitor pentru a altera cursul istoriei. Pentru a doborî aceste forţe şi a proteja adevărata istorie, doi războinici, spirite ale săbiilor aduse la viaţă de înţeleptul Saniwa, fug către Edo. Politicosul şi grijuliul Horikawa Kunihiro şi irascibilul dar iscusitul Izuminokami Kanesada, care au servit acelaşi maestru, se confruntă cu armata invadatoare împreună cu o echipă vivace de alţi războinici precum Mutsunokami Yoshiyuki, Yagen Toushirou, Tombokiri şi Tsurumaru Kuninaga.
Cum soarta istoriei stă în mâinile acestor eroi, ce va urmă este încă de descoperit...

3. Fate/Apocrypha

Studio: A-1 Pictures
Sursă: Light Novel
Genuri: Acţiune, Istoric, Supranatural, Dramă, Magie, Fantastic
Data lansării: 2 iulie
Descriere: Situată într-o lume paralelă seriei Fate/stay night, Marele Graal a dispărut în mod misterios din Fuyuki după cel de-Al Treilea Război al Sfântului Graal. După mulţi ani de linişte, cam în acelaşi timp în care s-ar fi petrecut Al Cincilea Război al Sfântului Graal, Yggdmillennia, o familie de magi, declară deschis secesiunea lor la Asociaţia Magilor, şi că sunt în posesia Graalului. Asociaţia trimite cincizeci de magi pentru a-l recupera, iar toţi în afară de unul sunt omorâţi instant de un Slujitor misterios. Singurul rămas reuşeşte să activeze sistemul de rezervă pentru Marele Graal, permiţând convocarea a paisprezece Slujitori în total.
În oraşul Trifas, două facţiuni se vor lupta pentru controlul sacrei relicve, fiecare având echipa să de şapte Slujitori: Facţiunea Neagră a cărei membri fac parte din Yggdmillennia, protejând Graalul, şi Facţiunea Roşie, ai cărei membri au fost trimişi de Asiciatia Magilor, încercând să-l recupereze. Pentru un eveniment de asemenea anvergură, Graalul însuşi şi-a convocat propriul Slujitor, sfântul Conducător, pentru a supraveghea conflictul.

2. New game! 2

Studio: Doga Kobo
Număr de episoade: 12
Sursă: 4-koma manga
Genuri: Felie de viaţă, Comedie
Data lansării: 11 iulie
Descriere: Al doilea sezon al seriei New Game. Din copilărie, Aoba Suzukaze iubea seria de jocuri Fairies Story, în particular designul personajelor. Aşadar, când a absolvit liceul, n-a fost nicio surpriză faptul că a aplicat pentru a munci la Eagle Jump, compania responsabilă de producţia jocului ei favorit. În prima ei zi, ea este entuziasmată să afle că va lucra la noul joc din serie: Fairies Story 3 - şi mai mult decât atât, sub îndrumarea lui Kou Yagami, principalul designer al personajelor.
În departamentul lor sunt persoane care împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru jocuri. Acolo se află Yun Iijima, a cărei specialitate este proiectarea monştrilor; timida Hifumi Takimoto, care preferă să comunice prin SMS-uri; Hajime Shinoda, o membră a echipei de animaţie care are o colecţie de figurine impresionantă; Rin Tooyama, directorul artistic; Shizuku Hazuki, regizorul jocului care îşi aduce pisica la muncă; şi Umiko Ahagon, supărăciosul programator şef.
New Game! îi urmăreşte pe Aoba şi pe ceilalţi în aventurile cu suişuri şi coborâşuri ale producţiei de jocuri, de la producerea unui design perfect al unui personaj, până la fixarea tuturor erorilor care se vor acumula în mod inevitabil în acest proces.

1. Owarimonogatari - sezonul 2

Studio: Shaft
Sursă: Light novel
Genuri: Mister, Comedie, Supranatural
Data lansării: 12 august
Descriere: Al doilea sezon al seriei Owarimonogatari. O elevă pe nume Ougi Oshino, a fost transferată la Liceul Privat Naoetsu. Prin intermediul lui Kanbaru Suruga, a luat de îndată legătura cu Koyomi Araragi, în speranța ca acesta să-i dea niște sfaturi cu privire la ceva ce a descoperit. Când s-a uitat mai atentă la planul școlii, Ougi a observat că o clasă se afla într-un spațiu gol, într-un loc care nu ar trebui să existe. Primul sezon al seriei este în curs de traducere pe site-ul AnimeKage.

Puteţi consulta întreaga listă de anime-uri din sezonul de vară accesând acest link. Scrieţi-ne în comentarii la ce serii vă veţi uită în acest sezon!
- Postat de @
Distribuie articol: